НОВИНИ

Ердоган се срещна с представители на мюсюлманското малцинство в Комотини

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес в Североизточна Гърция, за да се срещне с членове на мюсюлманското малцинство, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
13:38, 08.12.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Днес е вторият ден от посещението на Ердоган в Гърция, по време на което напрежението между двете страни отново излезе наяве, отбелязва агенцията. Ердоган кацна днес в Александруполис, след което с кола замина за Комотини, където посещава джамия по повод петъчния намаз и се среща с местни жители. Стотици хора се събраха около джамията, като скандираха името на Ердоган при пристигането му.

Преди посещението на турския държавен глава в Комотини бяха взети драконовски мерки за сигурност. Редица пътища бяха отцепени, в града има засилено полицейско присъствие и полицейски хеликоптер кръжи в района, посочва АП. Членове на мюсюлманската общност от града и съседните села се събраха преди посещението на турския президент. Междувременно около стотина души, протестиращи срещу Ердоган, се събраха в центъра на града. Той се връща в Турция в следобедните часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През уикенда времето застудява, отново слънце от следващата седмица
През уикенда времето застудява, отново слънце от следващата седмица
Узакониха окончателно еднополовите бракове в Австралия
Узакониха окончателно еднополовите бракове в Австралия