​Ердоган: Убийството на Джамал Хашоги е било планирано дни преди смъртта му

Убийството на саудитския журналист е било планирано дни преди смъртта му. Това заяви турският президент на събрание на управляващата партия в Турция. Ердоган настоя Саудитска Арабия да даде отговор къде е тялото на Хашоги и кой е поръчал операцията.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
преди 1 година
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Преди убийството на Джамал Хашоги три групи саудитци са пристигнали в Истанбул с отделни полети. Турският президент заяви, че в деня на изчезването на журналиста, в консулството влезли 15 саудитци. Част от тях по-късно били засечени по-късно да посещават гора край Истанбул и град Ялова. Тези места бяха претърсени от турската полиция преди дни.

Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Информацията и доказателствата, които имаме досега разкриват, че Джамал Хашоги е станал жертва на изключително жестоко убийство.

Охранителни камери са засекли влизането на саудитския журналист в консулството, но не и неговото излизане. От консулството излязъл мъж, преоблечен с дрехите на Джамал Хашоги. Още същата вечер той отпътувал за Рияд.

Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Защо тялото на някой, за когото официално е съобщено, че е убит, все още не е открито.

По-рано лидерът на опозиционната Патриотична партия заяви, че части от тялото на журналиста са били открити в кладенец в градината на саудитското консулство.

Топ 24
Най-четени