COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

ЕС е готов да удължи сроковете за усвояване на европарите за границата ни

Европейският съюз е готов да удължи с 12 месеца сроковете за усвояване на евросредствата, предвидени за подсигуряване на границата ни. Това заяви вътрешния министър Валентин Радев след среща с премиера Бойко Борисов. Министър Радев каза още, че увеличението на заплатите в системата на МВР е редно да бъде първо за полицаите, които работят на терен. Все още обаче няма яснота кога ще стане това.

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:05, 17.06.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Само 5 километра остават до завършването на оградата по границата ни. До момента за съоръжението са усвоени 35 млн. евро. По думите на Радев вече може да се осъществи и втората фаза - подобряване на съоръжението.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Сега, ако успеем да направим това,а ние сме убедени в това, ще направим всички усилия, за да подобрим и надградим съществуващото инженерно съоръжение и акцентът с хората, които са там е много важен. Тези средства отиват за това - за технически средства. освен това за облекло, на полицаите, които са там. и за техника за придвижване.

Министър Радев обясни, че се мисли и за увеличаване на заплатите в системата на МВР, като се започне първо с полицаите на терен. Не е ясно обаче още с колко точно ще бъдат повишени заплатите.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Аз ще настоявам особено и за заплатите на тези, които са на терен, тези, които очевидно там няма желаещи и са ниски заплатите, там да направим нещо. Въпросът е кога това да стане и как да стане.

Главният секретар на МВР разказа за подобрения в сферата на сигурността, свързани с облекчаване на обслужването на гражданите. В КАТ например се работи за въвеждане на система на едно гише, която ще спести обикалянето по различните институции.

Ст. комисар Младен Маринов, главен секретар на МВР: На мен са ми предоставили визуализирано как трябва да изглежда външно, тъй като една от целите е гражданите отивайки там на място да са бъдат достатъчно информиран, за да не губят време в ориентация. Вече имаме визия как да изглежда столичния КАТ, а тази схема на работа ще бъде пренесена в абсолютно всички отдели пътна полиция по страната.

От МВР очакват финансовото министерство да осигури допълнителни средства за подобрение на работата на спешния телефон 112. Целта е да се намалят сривовете на спешния телефон 112. Вътрешният министър припомни, че за последния месец случаите са единични.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Само 17 плажа с безплатни чадъри и шезлонги. Кои са те?
Само 17 плажа с безплатни чадъри и шезлонги. Кои са те?
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината