НОВИНИ

ЕС и НАТО изразиха съпричастност с Турция заради терористичния акт

ЕС и НАТО изразиха съболезнования на Турция във връзка с терористичния акт в Анкара вчера, съобщи ТАСС. Центърът на Анкара отново се превърна в цел на бомбено нападение, в резултат на което загинаха десетки хора и мнозина бяха ранени.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:59, 14.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
нато изразиха съпричастност турция заради терористичния акт

Изразяваме солидарност и съболезнования на Турция, на нейното правителство и турския народ, на близките и приятелите на загиналите. Желаем бързо оздравяване на всички пострадали, се казва в съвместна декларация на върховния представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурността Федерика Могерини и еврокомисаря по разширяването и политиката на добросъседство Йоханес Хан.

Изразяваме твърдата си решимост и в бъдеще да укрепваме международната солидарност в борбата с глобалната заплаха от тероризъм, се казва в декларацията.

С подобно изявление излезе и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Не може да има никакво оправдание за такива отвратителни актове на насилие. Всички съюзници от НАТО стоят рамо до рамо с Турция и сме твърдо решени да се борим с тероризма във всички негови форми, каза той.

В неделя в резултат от взрив в центъра на Анкара загинаха 37 души, а над 120 бяха ранени. Състоянието на около 30 души се оценява като тежко. По предварителни данни терорист-камикадзе е взривил миниран автомобил недалеч от автобусна спирка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампания Осинови бебе в зоопарка във Варна
Кампания "Осинови бебе" в зоопарка във Варна
Георги Лозанов: Необходима е промяна на закона в частта за интернет медиите
Георги Лозанов: Необходима е промяна на закона в частта за интернет медиите