COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Европейската комисия предложи нова схема за презаселване на бежанци в Европа

Европейската комисия предлага нова схема за преразпределение на бежанци от Турция, Близкия Изток и Северна Африка. Брюксел препоръчва през следващите две години в Европа да бъдат презаселени поне 50 000 бежанци. До сега на над 23 000 души е осигурен нов дом в страните от Европейския съюз. Чуйте повече в прякото включване по скайп на нашия кореспондент в Брюксел Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
16:05, 27.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Брюксел няма да задължава държавите-членки да приемат мигранти, но e заделил 500 милиона евро за подпомагане на тези от тях , които все пак искат да участват в презаселването. Еврокомисията призовава и Съвета, и парламента бързо да приемат предложението за Синя карта на ЕС, която ще дава възможност на стария континент да бъдат привличани висококвалифицирани работници. Брюксел настоява държавите членки да рационализират своите политики за по-бързо връщане на нелегални мигранти.

Според комисията това е единственият начин да се спре нелегалният емигрант. Този план обаче няма да бъде задължителен за държавите-членки. ЕК ще стимулира финансово държавите за приемане на мигрантите. ЕК каза, че в този процес могат да участват и граждански организации.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Временно отмениха таксата за отразяване работата на Общинския съвет в Каварна
Временно отмениха таксата за отразяване работата на Общинския съвет в Каварна
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"