НОВИНИ

Еуфория в Холандия след победата на Евровизия 2019

Холандският певец Дънкан Лорънс и песента му "Аркейд" спечелиха 64-то издание на Евровизия. 25-годишният изпълнител предизвика истинска еуфория в страната си, която печели за първи път от 40 години.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:30, 19.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

И отново политическо напрежение около песенния конкурс - десетки граждани протестираха в Тел Авив, а мегазвездата Мадона коментира израело-палестинския конфликт от сцената.

Дънкън Лорънс, победител на Евровизия 2019: Невероятно е! Холандия не е печелила от 44 години! В момента нямам думи да опиша как се чувствам. На сцената показах всичко, което исках и се получи толкова добре!

На крачка от победата - с по-малко от 30 точки разлика, остана италианецът Мамут, който преди месеци накара Европа да се влюби в неговата Soldi, с която триумфира на Сан Ремо.

Сред най-запомнящите се изпълнения тази година, безспорно бяха на Австралия и Исландия. Провокативната банда HATARI изненада с визия и поведение. Дойдоха с послание - "Не на капитализма".

1,3 млн. долара и силно политическо заглавие доведоха поп-кралицата Мадона на сцената на Евровизия. Въпреки изричната забрана на организаторите, нейните танцьори излязоха с палестински и израелски флаг на гърбовете си като символ на неодобрението й към конфликта в Близкия изток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Найджъл Фараж вероятно ще бъде разследван от ЕП за недекларирани дарения
Найджъл Фараж вероятно ще бъде разследван от ЕП за недекларирани дарения
Къде сме ние: 60% от българите одобряват международната политика на ЕС
"Къде сме ние": 60% от българите одобряват международната политика на ЕС