Все повече авиокомпании спират полети от и до Китай заради разпространението на опасната вирусна пневмония. Сред тях са "Луфтханза" и "Бритиш Еъруейз". Евакуирани от Ухан чужденци започнаха да се връщат в родината си. Смъртните случаи са 132.

Световната здравна организация ще определи утре дали да се обяви извънредно положение в международен мащаб заради новата епидемия.

Майкъл Райън - шеф на програмата на СЗО за извънредни случаи: Целият свят трябва да е нащрек. Целият свят трябва да предприеме действия и да бъде готов за всякакви случаи от първоначалния или от други епицентрове.

Междуврeменно от Ухан вече се завръщат чужденци. 206 японски граждани пристигнаха с чартърен полет.

Такео Айоама - служител в стоманодобивна корпорация: Чувствам се облекчен, че японското правителство ни върна вкъщи.

Австралия, Съединените щати и страни от Европейския съюз също евакуират свои граждани. Съюзът осигури два самолета. Сред желаещите да се завърнат има граждани на Белгия, Германия, Испания, Австрия. Самолет с американци от Ухан кацна в Калифорния.

Финландия потвърди първия случай на опасния коронавирус на своя земя. Става дума за китайски турист в Лапландия.

Според руски медии, Китай е предал генома на коронавируса на Русия. Екипи пристъпват към получаването на ваксина.

Ли Ланюян - шеф на Лаборатория за диагностика и лечение на инфекциозни болести: Ще отнеме месец да изолираме щам за ваксината. След това още половин месец за тестване и после най-малко месец и половина за окончателно одобрение.

Австралийски учени пък обявиха, че са разработили успешно лабораторна версия на коронавируса. Това би могло да помогне в борбата с глобалното разпространение на заболяването.

Все повече авиокомпании спират полети заради коронавируса

Все повече авиокомпании спират полети заради коронавируса

Все повече авиокомпании спират полети до и от Китай заради разпространението на опасния корона вирус.