НОВИНИ

​Евакуация в северна Австралия заради приближаването на мощния циклон Деби​

Хиляди хора, включително туристи, бяха евакуирани днес от крайбрежните градове в северна Австралия заради приближаването на мощния циклон Деби, предадоха Франс прес и ДПА. Очаква се циклонът да достигне Северната територия на Австралия утре сутринта с ветрове със скорост до 240 км/ч по ивица от крайбрежието, дълга 100 км, съобщи метеорологичната служба.

bnt avatar logo
от БТА
07:52, 27.03.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
​евакуация северна австралия заради приближаването мощния циклон деби​

Министър-председателят Малкълм Търнбул предупреди, че хората, живеещи в районите, където се очаква да се развихри циклона, трябва да отидат на безопасно място. "Получихте официална заповед за евакуация и заедно със семействата си трябва незабавно да се евакуирате", каза той. Федералното правителство и силите за отбрана работят тясно с провинциалното правителство, за да реагират на природната стихия, добави Търнбул.

Циклонът се формира от няколко дни в открито море край бреговете на Куинсланд и се очаква да достигне сушата утре сутринта. Евакуирани са 3500 души от градовете Хоум Хил и Прозерпайн, на стотина километра от туристическия град Таунсвил, отправна точка за екскурзиите на Големия коралов бариерен риф, посочва АФП. Заповед за евакуация ще бъде издадена за други 2000 души. Затворени са стотина училище, добави АФП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавина помете ученици в Япония
Лавина помете ученици в Япония
Мустафа Карадайъ: Важно е в България да има стабилност и сигурност
Мустафа Карадайъ: Важно е в България да има стабилност и сигурност