НОВИНИ

Евакуираха офиси на CNN в Ню Йорк заради подозрителен пакет

Американските власти засякоха самоделно взривно устройство, предназначено за Белия дом. Източник на Ройтерс опроверга по-късно информацията. Сградата на компанията "Тайм Уорнър" в Ню Йорк беше евакуирана заради съобщения за подозрителен пакет. Офисите на CNN в града също са евакуирани. По-рано беше съобщено за взривни устройства, изпратени в пакети до семейство Клинтън и до офис на Барак Обама.

bnt avatar logo
от Младен Петков
18:22, 24.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Първата пратка, адресирана до бившия кандидат за президент Хилъри Клинтън, е била открита в сряда в покрайнините на Ню Йорк. По думите на Сикрит Сървис и ФБР втората е била изпратена до експрезидента Барак Обама и е била засечена във Вашингтон.

И двата пакета не са стигнали крайната си дестинация, защото са били разкрити при спазване на процедури за рутинен скининг на поща до бивши държавни служители.

В същото време, тази сутрин нюзрума на Си Ен Ен в сградата Тайм Уорнър в Ню Йорк е бил евакуиран и на място е пристигнал отряд за неутрализиране на бомби след информации за експлозивно устройство.

Не се съобщава за ранени при инцидентите.

Пред телевизия Ен Би Си представител на Белия Дом е заявил, че държавният глава е бил информиран за случващото и се отнася изключително сериозно към ситуацията.

Говорителят на президента Сара Сандърс заклейми остро опитите за покушения и допълни, че виновниците ще понесат пълната сила на закона.

Инцидентите се случват на фона на разследване след откриването на експлозивно устройство в пощенската кутия на филантропа и инвеститор Джордж Сорос.

Някои коментират, че Сорос може да е станал обект на атака от привърженици на крайно десни идеи, заради своите либерални възгледи и критиките си спрямо президента Доналд Тръмп. Но експерти предупреждават да не се прибързва със заключенията, че случилото се е политически мотивирано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученичка от Пловдив спечели второ място в света в състезание по китайски език
Ученичка от Пловдив спечели второ място в света в състезание по китайски език
"Златна" Тайбе!
"Златна" Тайбе!