Евакуираха туристи заради мащабен пожар на хърватския остров Паг

10 000 туристи бяха евакуирани заради мащабен пожар на хърватския остров Паг в Адриатическо море. Засега не се съобщава за пострадали, стихията вече е под контрол, но не е напълно потушена. Огънят е възникнал край местен нощен клуб, причините се изясняват.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
преди 7 месеци
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Пламъци, раздухвани от силен вятър, озариха курортния хърватски остров Паг в 1 ч през нощта. Подпалила се е борова гора до популярния плаж Зърче - традиционно място за летни веселия и нощен живот на младежи от страната и цяла Европа. Инцидентът е станал в първия ден на тридневен хип-хоп фестивал.

В гасенето се включиха десетки огнеборци и три самолета. Най-голям риск е имало за нощен клуб, оказал се в непосредствено близост до пожара.

Хървойе Остович, огнеборец: Огнеборците успяха да спрат огъня на безопасно разстояние, на около 300 м, така че да няма риск за нощния клуб.

Пожарът е блокирал главния път на острова и много хора не са могли да се върнат в хотелите си.

Желко Пърша, зам.-началник на полицията: Овладяхме ситуацията и досега няма данни за пострадали при пожара, няма дори изкълчен глезен.

Организаторите на фестивала все още не могат да кажат дали плажните партита ще продължат по план, включително заради риск от тлеещи огнища.

Топ 24
Най-четени