НОВИНИ

Евакуираха туристи заради мащабен пожар на хърватския остров Паг

10 000 туристи бяха евакуирани заради мащабен пожар на хърватския остров Паг в Адриатическо море. Засега не се съобщава за пострадали, стихията вече е под контрол, но не е напълно потушена. Огънят е възникнал край местен нощен клуб, причините се изясняват.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:12, 16.07.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Пламъци, раздухвани от силен вятър, озариха курортния хърватски остров Паг в 1 ч през нощта. Подпалила се е борова гора до популярния плаж Зърче - традиционно място за летни веселия и нощен живот на младежи от страната и цяла Европа. Инцидентът е станал в първия ден на тридневен хип-хоп фестивал.

В гасенето се включиха десетки огнеборци и три самолета. Най-голям риск е имало за нощен клуб, оказал се в непосредствено близост до пожара.

Хървойе Остович, огнеборец: Огнеборците успяха да спрат огъня на безопасно разстояние, на около 300 м, така че да няма риск за нощния клуб.

Пожарът е блокирал главния път на острова и много хора не са могли да се върнат в хотелите си.

Желко Пърша, зам.-началник на полицията: Овладяхме ситуацията и досега няма данни за пострадали при пожара, няма дори изкълчен глезен.

Организаторите на фестивала все още не могат да кажат дали плажните партита ще продължат по план, включително заради риск от тлеещи огнища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експертна група ще уточнява тарифирането и пътищата на тол системата
Експертна група ще уточнява тарифирането и пътищата на тол системата
Владимир Каролев: Хакерската атака показа каква разградена държава сме
Владимир Каролев: Хакерската атака показа каква разградена държава сме