COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Евакуират близо 50 000 души заради пожарите в Калифорния

Близо 50 000 души са получили нареждане за евакуация в Калифорния заради горски пожари. До момента няма официални данни за пострадали български граждани.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:13, 25.10.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Силният и топъл вятър пречи на огнеборците да овладеят горските пожари, обхванали околностите на Лос Анджелис, Сан Франциско и Санта Кларита.

Унищожени са къщи, но засега не се съобщава за пострадали хора.

Катрин Баргър, представител на властите в Лос Анджелис: По последни данни около 40-50 хиляди жители са евакуирани. Потвърдено е, че шест къщи са изгорели, но броят им може да се увеличи. Целта е да спрем разпространението на огъня.
;

Прекъснато е движението по междущатската магистрала, която свързва Лос Анджелис със северните райони. Десетки домакинства са без електричество.

Даръл Осби, началник на пожарната в Лос Анджелис: Смятаме, че пожарите са обхванали около 3950 акра. Ангажирани са над 500 огнеборци.

Калифорния все още се възстановява от пожарите през миналата година, при които загинаха десетки хора. Като причина за бедствието беше посочена неизправност на електрическата мрежа. Сега отново има подобни съмнения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Представиха книга за 110-годишната българо-японска дипломатическа сага
Представиха книга за 110-годишната българо-японска дипломатическа сага