НОВИНИ

Евродепутатът Емил Радев за казуса ЧЕЗ: Държавата не може да развали тази сделка

Виждаме, че държавата не може да развали тази сделка. Държавата може да провери всяка сделка и хубаво е да кажем, че винаги държавата ще проверява какъв е произходът на средствата, ще проверява дали инвеститорът може да се справи с отговорностите, които поема - особено за нещо голямо, което касае около 3 млн. български граждани. Това каза по повод сделката за ЧЕЗ в предаването "Още от деня" Емил Радев, евродепутат ГЕРБ/ЕНП.

bnt avatar logo
от БНТ
20:29, 07.03.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Виждаме как едни чужди инвеститори продават пакета си в България и е нормално оттам нататък държавата също да прояви интерес, защото видяхме, че на практика българската държава няма информация и този, който иска да протестира за тази сделка, трябваше да отиде пред прозорците на чешкото правителство, защото сделката е изцяло извършена в Чехия, коментира още Радев.

По думите му има независими регулатори, които тепърва ще гледат сделката.

Емил Радев: Нормално е държавата да гледа под лупа тази сделка. Сделката не е в България, сделката на практика е в Чехия, под чешкото законодателство, чешката държава стои там, ние знаем от 2 години, че ЧЕЗ си продава дела, но за съжаление ЧЕЗ не е направило нищо - нямаме нито един писмен документ, който да е изпратен до българската държава, до българските контролни органи и т.н.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в редиците на ОП заради изказването на Симеонов за патриарх Кирил
Напрежение в редиците на ОП заради изказването на Симеонов за патриарх Кирил
По-ниска честота на тока забави часовниците в Европа
По-ниска честота на тока забави часовниците в Европа