НОВИНИ

Транспортните синдикати очакват диалог с бизнеса за пакета "Макрон"

Европейската транспортна федерация работи по проблеми от повече от две години, обясни в сутрешния блок на БНТ Екатерина Йорданова. председател на Съюза на транспортните синдикати в България.

bnt avatar logo
от БНТ
09:51, 10.01.2019
Чете се за: 00:50 мин.
По света
Екатерина Йорданова, председател на Съюза на транспортните синдикати в България и вицепрезидент на Европейската транспортна федерация: Проблемът започна да бъде обсъждан, когато започнаха да се установяват лоши практики не от тези превозвачи, но от превозвачи, които идват от този регион. И тогава ние и нашите превозвачи не бяхме достатъчно настоятелни, за да се справим с този проблем, който създаде лош имидж на бизнеса. Това е важно да се каже, защото то е важно за гражданите. Затова и част от шофьорите не участват пряко, но ние се ангажирахме с подкрепа, защото наистина това е национална кауза. Това, което сгрешихме и ние, и превозвачите, е че ние не използвахме всички механизми, за да преговаряме, да използваме европейския икономически и социален комитет достатъчно силно. В Европейската комисия има социални секторни диалози, където работодатели и синдикати преговарят по всички документи. тези документи се разглеждат там още в самото начало.

Според Йорданова по време на българското председателство на Съвета на ЕС държавата е направила максималното, което е могло да бъде направено. Липсите в този дебат били в слабостите в диалога на европейско ниво и на национално ниво.






;
В този диалог има страни... и трябва да участват превозвачите като представители на бизнеса и работещите, които осъществяват този бизнес. Има достатъчно инструменти за по-ранно договаряне, за да можем да постигнем това единство в началото.

В този смисъл тя изтъкна, че синдикатите подкрепят българската кауза, българския бизнес и очакват в рамките на следващата седмица да бъдат "поканени от българския бизнес да започнат този така дълго очакван диалог".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: премиера на Дон Паскуале в Софийската опера
АРТ посоки с Галя Крайчовска: премиера на "Дон Паскуале" в Софийската опера
Жълти жилетки ще протестират във Великобритания
"Жълти жилетки" ще протестират във Великобритания