COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Европейските лидери одобриха документите за Брекзит

Европейските лидери одобриха документите за излизането на Великобритания от Евросъюза. Преди около час в Брюксел започна извънредната среща на върха. Така се слага край на тежки и дълги преговори, но е началото на сложна процедура по одобряването на споразумението.

от БНТ
11:58, 25.11.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
По света
Бойко Борисов, министър-председател: Европейският съвет ще демонстрира, "особена бдителност" е важната дума, по отношение на правата и интересите на гражданите, на необходимостта от поддържане на амбициозни условия за равнопоставеност - съответно и в частния случай България и Великобритания. Така че това сме го постигнали. Великобритания трябва да си спазва финансовите параметри, да си плаща през това време, да се спазват всички договорености, за да няма правен вакум за нашите компании, да се избегне твърдата граница между Ирландия и Северна Ирландия.
Антонио Таяни, председател на ЕП: Оптимист съм. Европейският парламент ще гласува резолюцията по темата през декември. Вероятно през януари ще гласуваме за споразумението - и мнозинството ще го подкрепи. Това е послание към нашите приятели в британския парламент. Това е добра сделка и за двете страни.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Отново протести на няколко места в страната
Отново протести на няколко места в страната