НОВИНИ

Йорданка Фандъкова получи почетно звание от Военната академия "Г. С. Раковски"

Военната академия отличи кмета на София Йорданка Фандъкова с почетното звание „Доктор хонорис кауза“. Признанието на висшето училище е връчено за личен принос при модернизирането на града и възстановяването и популяризирането на българското духовно и историческо наследство. На тържествената церемония в аулата на Военната академия присъства българският патриарх Неофит.

БНТ2-София
от БНТ2-София Паулина Найденова
16:37, 22.05.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Генерал-майор Груди Ангелов - началник на Военната академия
"С решение на нашите представители от Академичния съвет от 21 март 2017 г. присъждаме на Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община, почетното звание "Д-р Хонорис Кауза" на Военна Академия "Г. С. Раковски"."

Сред съвместните проекти на Столичната община и Военната академия са издигането на паметник на Васил Левски в двора на най-старото висше военно училище и отварянето на част от парка за посетители. Пространството се използва за провеждане на културни събития като Опера в парка.

Йорданка Фандъкова - кмет на София
"Огромна чест е за мен да получа такова признание от Военна академия "Г. С. Раковски". С Академията работим от много години, с истинско партньорство за подобряване на средата и сигурността в града ни."

Курсанти на Академията могат да провеждат практиките си в Столичната община. В същото време обаче служители на Столичната община и районни кметове преминават през обучения във Военната академия.

Предстои в двора на академията да бъде издигнат паметник на българския офицер и военен педагог полковник Борис Дрангов. В близост до него ще бъде построен паметник-мавзолей в памет на загиналите войни в Първата световна война.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът в Пловдив отстрани от длъжност двамата професори, обвинени за подкупи
Съдът в Пловдив отстрани от длъжност двамата професори, обвинени за подкупи
Потоци лава се стичат от кратера на Килауеа в Хаваи
Потоци лава се стичат от кратера на Килауеа в Хаваи