НОВИНИ

Фандъкова инспектира строежа на метрото в "Овча купел"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонта на бул. "Президент Линкълн" при бъдещата метростанция в "Овча купел". Фандъкова посочи, че новият участък от метрото в този квартал е дълъг 4 км с 4 метростанции и е на стойност 100 млн. евро.

Цанка Николова
от Цанка Николова
17:52, 20.08.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Едновременно с това в квартала се ремонтират три големи улици и булеварди. След приключване на ремонта на метрото, ще има и три буферни паркинга с около 700 паркоместа. Единият от тях ще бъде на последната метростанция при връзката на квартал "Горна баня" и ЖП линията София-Перник.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това гарантира много добри връзки и намаляване на трафика не само в квартала, но и в целия град. Има възможност хората да идват с влака, да се прекачат на метрото, други хора да идват с автомобилите си, например от Горна баня, да ги оставят на буферните паркинги и да ползват метрото към центъра. Знаете, че винаги с построяването на метрото в тези райони намалява трафикът между 15 и 20 процента, което е един от сериозните ефекти, заедно с намаляване и разбира се и на вредните емисии във въздуха.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи в Сливен искат справедлива присъда за убиеца на дете от Сотиря
Протестиращи в Сливен искат справедлива присъда за убиеца на дете от Сотиря
Чорбаджийски подписа със Стяуа
Чорбаджийски подписа със Стяуа