COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Фандъкова: Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа

От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха изкарани на улицата, както по отношение на почистването на улиците, така също и по отношение на междублоковите пространства. Почистващите фирми непрекъснато работят по почистването първо на основните булеварди, по които се движи градският транспорт, а постепенно и с влизане в кварталните улици, обясни в "Денят започва" столичният кмет Йорданка Фандъкова. Такава е организацията и за ремонтите, допълни тя.

от БНТ
08:34, 13.03.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа, каза Фандъкова и обясни, че около 40 са обектите, по които трябва да се работи. Работи се по план - график, качва се на сайта, както за миенето на улиците, така и за ремонтите, обясни тя.

Фандъкова определи отминалата зима като "интересна" - лека, но с много динамично променящо се време.

По думите й все още се изчислява какви средства са спестени от по-леката зима - със сигурност няма да сме изразходвали целия бюджет, каза столичният кмет.

Тази година по принцип сме заложили повече средства за миене - около милион и 800 хиляди повече в сравнение с миналата година.

Това ще ни позволи да мием повече, каза Фандъкова и допълни, че в същото време, ако могат да се отделят средства от зимното почистване, те отново ще отидат за миене. Вече бяха измити основни булеварди, коментира Фандъкова.

Възложила съм да се работи поетапно, но непрекъснато - тогава, когато не вали - да се работи по ремонт на улици, и по почистване и миене на улици.

Като най-знаков и ключов обект за тази година тя определени улица "Граф Игнатиев":

Там предстои да се работи и от страна на Софийска вода, за да се подмени изцяло канализацията и водопровода, които са много стари. И със сигурност трябва да се реконструира подземната инфраструктура, за да може после да сме спокойни, че ще имаме повече живот на настилките.

Ще бъде реконструиран и площад Славейков, градинката на Св. Седмочисленици и площад Гарибалди.

Дала съм задача да се направи организация и за стартирането на работата по булевард Арсеналски - там предстои изграждане на тролейбусна линия , която ще свърже много сериозни квартали с метрото на София.

Продължаваме да строим нови детски градини, обясни Фандъкова и допълни, че предстои откриването на 4 детски градини през тази година и старта на строителството на 8.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Иво Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине и през България
Проф. Иво Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине и през България
Отвъд границите: Маргарита Желязкова: Светът е твърде малък, за да го делим
"Отвъд границите": Маргарита Желязкова: Светът е твърде малък, за да го делим