НОВИНИ

Фандъкова обявява през септември дали ще се кандидатира отново за кмет на София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че ще обяви през септември решението си дали ще се кандидатира отново за градоначалник. Тя заяви това днес при проверка на ремонта на транспортния тунел на бул. "Александър Малинов" в 'Младост", пише БНР.

bnt avatar logo
от БНТ
14:47, 23.07.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
фандъкова обявява септември дали кандидатира отново кмет софия

Фандъкова вече има подкрепата на някои от районите на София, но се изчаква приключването на всички номинационни събрания в структурите на ГЕРБ. Относно издигането на кандидатура от гражданската инициатива "Спаси София", кметът коментира, че инициативата е политическа, а не гражданска:

"Желая им да работят наистина с желанието да променят града, не само да пречат за неговата промяна, което често се случва. Предстои следващата година да бъде цялостно реконструиран заедно с подмяна на трамвайните релси, и транспортният тунел, който свързва "Люлин" с "Тодор Александров". Много важно е за безопасността на хората. В момента се работи по тавана, сменя се осветление, отводняване се прави. Изобщо се работи най-вече по безопасността на хората. Искам да подчертая, че настилката е прилична".

Ремонтът на ул. "Иван Вазов" е бил забавен, заради подмяната на сложната подземна инфраструктура. Очаква се дейностите да приключат до средата на август, когато ще бъдат изчислени и евентуални глоби за изпълнителите. В Общинския съвет тази седмица ще се гласува предложението общината да закупи и запази къщата на Яворов за литературен музей, допълни още кметът.

Местни избори са насрочени за 27 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Река Черна Места подкопа част от пътя за Юндола
​Река Черна Места подкопа част от пътя за Юндола
Президентът наложи вето върху закона за ратифициране на договорите за F-16
Президентът наложи вето върху закона за ратифициране на договорите за F-16