НОВИНИ

Претърсиха дома на бившия шеф на предизборния щаб на Тръмп

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ иззе документи и други материали от едно от жилищата на бившия шеф на предизборния щаб на президента Доналд Тръмп Пол Манафорт, съобщи Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
11:15, 10.08.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Обискът в дома на Манафорт във Вирджиния е част от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуална намеса на Русия в президентските избори в Съединените щати миналата година. Той е бил извършен без предварително предупреждение на 26 юли - ден след като Манафорт се е срещнал с членове на комисията на Сената по разузнаването.

Вестник "Вашингтон пост" съобщи първи за обиска, посочва Асошиейтед прес. Агенцията е научила, че ФБР е претърсило дома на Манафорт в Александрия, щата Вирджиния. Агентите са търсили информация, включително данъчни и банкови документи.

Манафорт отдавна е разследван от ФБР за своите дейности в Украйна и работата си за бившия проруски президент Виктор Янукович. Впоследствие това разследване се смеси с тези за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Курортът Семково с възможности за планински туризъм
Курортът Семково с възможности за планински туризъм
Кресненското дефиле е най-кървавото трасе в България
Кресненското дефиле е най-кървавото трасе в България