Представителите на фенклуба на "Локомотив Пловдив" отрекоха, че техни представители имат участие в скандала на националния стадион "Васил Левски" по време на срещата България - Англия.

Според тях, привърженици на "Локомотив" са присъствали на мача, но не са обиждали гостите от Албиона с подвиквания и нацистки символи. Обвиненията в английски медии доказват само, че журналистите на Острова не познават нравите на феновете на "Локомотив".

Емил Геранов, член на фенклуб „Локомотив" Пловдив: Все пак, нали, това е футболен мач, не е тенис, не е тенис на маса и нормално е там да има реакция. И хората да реагират, да има подвиквания, да има освирквания, когато да кажем се освирква даден футболист се вика "уууу", нали? Това не трябва да бъде тълкувано като маймунски звуци. Тук може би е моментът да кажа, че ако искате, сега сме на стадион Локомотив, може да попитате някой от нашите футболисти, например Стивън Езе или Дейвид Маленбана дали те тук се чувстват жертви на расизъм. Мисля, че няма да получите положителен отговор.