Стотици хиляди фенове на сериала "Игра на тронове" се подписаха под искане последният сезон да бъде спрян и заснет наново, съобщава Би Би Си.

© БГНЕС

Повече от половин милион души вече се включиха в петицията, която изисква от създателите на сериала да преправят осмия и последен сезон. Феновете са недоволни от повествованието и структурата на епизодите, както и от съдбата на някои от любимите им герои.

В петицията се казва, че последният сезон трябва да бъде заснето наново, този път с "компетентни сценаристи". Според авторите на петицията, сегашните двама основни сценаристи Дейвид Бениоф и Ди Би Вайс "са се доказали като неспособни".

Сериалът "Игра на тронове" е базиран на поредицата от фентъзи романи на Джордж Р.Р. Марин "Песен за огън и лед". Последната книга на Мартин все още не е излязла, което принуди HBO да завършат сериала без нея.

Авторите на петицията пишат, че последният сезон "изглежда прибързан", "показва пълно неуважение към автора на книгите" и е хвърлил 8-годишно изграждане на образи "в канала".