НОВИНИ

Фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол

Фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол в размер на 37 стотинки, използван за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство през 2018 година, съобщиха от Министерството на земеделието.

фермерите получат отстъпка акциза литър закупен газьол
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 08.11.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Отстъпката е определена със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. До края на 2019 година ще бъдат изплатени близо 73 млн. лева по схемата, а останалата част от средствата ще бъдат изплатени в началото на 2020 година.

Припомняме, че това е вече четвъртата кампания, в която процесът по кандидатстване за държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство” е облекчен и заявленията се подават придружени само от опис и копия от фактурите за закупено гориво за съответната година. Отпадна задължението за водене на дневник. Максималното количество гориво, което подлежи на подпомагане се определя на базата на методика с разходни норми. След приема на документи Националната агенция за приходите извършва проверки на фактурите. Помощта се изплаща на земеделските стопани директно, а не както преди това под формата на ваучери за гориво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина модният дизайнер Патрик Луи Вютон
Почина модният дизайнер Патрик Луи Вютон
Политически реакции след решението на президента да не подпише указа за Гешев
Политически реакции след решението на президента да не подпише указа за Гешев