Фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол

Фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол в размер на 37 стотинки, използван за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство през 2018 година, съобщиха от Министерството на земеделието.

от БНТ
преди 4 месеци
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол

Отстъпката е определена със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. До края на 2019 година ще бъдат изплатени близо 73 млн. лева по схемата, а останалата част от средствата ще бъдат изплатени в началото на 2020 година.

Припомняме, че това е вече четвъртата кампания, в която процесът по кандидатстване за държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство” е облекчен и заявленията се подават придружени само от опис и копия от фактурите за закупено гориво за съответната година. Отпадна задължението за водене на дневник. Максималното количество гориво, което подлежи на подпомагане се определя на базата на методика с разходни норми. След приема на документи Националната агенция за приходите извършва проверки на фактурите. Помощта се изплаща на земеделските стопани директно, а не както преди това под формата на ваучери за гориво.

Топ 24
Най-четени