НОВИНИ

Фермерът, прегазил крадец, излезе от ареста срещу 10 000 лв. гаранция

С решение на Пловдивския апелативен съд беше освободен от ареста кипърският фермер Димитракис Пирилис, който прегази с товарен автомобил един от тримата роми, нахлули в имота му в село Болярино.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:51, 23.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
фермерът прегазил крадец излезе ареста 000 гаранция

Магистратите определиха парична гаранция от 10 000 лева за бизнесмена, обвинен за извършването на умишлено престъпление.

Според Апелативния съд предположението, че Димитракис Пирилис е причинил умишлено смъртта на 30-годишния мъж, опитал се да открадне с двама свои съучастници крави от фермата му, трябва да бъде подкрепено от по-категорични доказателства, съобщи БНР. Магистратите считат още, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това той от дълги години развива селскостопанска дейност в района и има безспорен авторитет в местната общност като осигурява работа на много хора и се занимава с благотворителност.

Изтъква се също, че обвиняемият веднага след инцидента е потърсил начин да подаде сигнал на телефон 112 и да осигури медицинска помощ за пострадалия. Оказал е и пълно съдействие на разследващите органи.

Оставането му в ареста би било в противоречие с Европейската конвенция за защита правата на човека и българското наказателно законодателство, категоричен е Пловдивският апелативен съд, като решението му е окончателно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Банкси с нова провокация - този път във Венеция
Банкси с нова провокация - този път във Венеция
Фейсбук деактивира над два милиарда фалшиви акаунта
Фейсбук деактивира над два милиарда фалшиви акаунта