НОВИНИ

Фестивал на балоните в Швейцария

В Швейцария се провежда традиционният фестивал на балоните с горещ въздух. Колко бяха участниците тази години и от кои държави - вижте в следващия репортаж...

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:40, 29.01.2019
Чете се за: 00:36 мин.
Още

41-во издание на фестивала на балоните в Швейцария. В тазгодишното издание взеха участие 70 пилоти от 15 страни.

Фред-Полен Гета, организатор: Девет дни продължава международния фестивал на балоните с горещ въздух. Предвидени са разнообразни дейности както за публиката, така и за пилотите. Тази година наистина е добра, защото участват 70 пилоти от целия свят. Организирали сме състезания за тях.

Фестивалът на балоните се провежда за първи път през 1979 г. Цветни, красиви и с различни форми балоните привличат многобройни посетители. Има и специално нощно шоу.

участник от Белгия: Осъществих първия си самостоятелен полет с балон на 16-годишна възраст. Но всъщност най-първия ми полет с баща ми е, когато към бил на три години. За мен това е невероятно преживяване. Наистина ми харесва.

Всеки полет е различен, а в тук в Алпите можеш да кръжиш наоколо и отново да кацнеш на същото място. Между 20 и 40 хиляди посетители се очакват на изданието тази година. Специално внимание ще бъде обърнато и на 20-тата годишнина от полета на Бертран Пикар и Брайън Джоунс, които правят първата обиколка на земята с балон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Личните данни - какво променят поправките в закона?
Личните данни - какво променят поправките в закона?
Грипната ваканция в София напълни моловете
Грипната ваканция в София напълни моловете