НОВИНИ

Фестивалът на киното и музиката "Кустендорф" започва днес в Сърбия

Международният филмов и музикален фестивал "Кустендорф", който вече девет години дава възможност на млади творци от целия свят да представят своите творби и да влязат в пряка комуникация с признати автори, стартира днес в Сърбия, съобщи Танюг.

bnt avatar logo
от БТА
14:19, 14.01.2017
Чете се за: 00:25 мин.
Още
фестивалът киното музиката кустендорф започва сърбия

В десетото издание на "Кустендорф" участват около 500 филма на студенти и млади автори от целия свят, а селекционерите Мая Кустурица, Светолик Мича Заич и Марко Милосавлевич избраха 22 късометражни филма на автори от 19 страни, които ще се състезават за златно, сребърно и бронзово яйце.

Сред 500-те филма имаше и аматьорски продукции, заснети с камери на мобилни телефони, но и скъпи продукции с масови сцени, заявиха Мая Кустурица и Марко Милосавлевич.

В програмата са включени и 20 игрални филма и по един документален и анимационен филм, които са били избрани заради интересното възприемане на света и умение в използването на филмовите средства. Кустурица и Милосавлевич в разговор за Танюг отбелязаха, че доминантното усещане във възприемането на света на младите филмови творци по целия свят е самотата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три двойки лебеди и други прелетни птици населиха Тунджа край Ямбол
Три двойки лебеди и други прелетни птици населиха Тунджа край Ямбол
Най-малко осем загинаха при въздушни атаки в Сирия
Най-малко осем загинаха при въздушни атаки в Сирия