НОВИНИ

Фейсбук: Данните на 87 млн. потребители са били достъпни на Кеймбридж Аналитика

„Фейсбук“ призна, че данните на 87 милиона потребители са били достъпни на компанията за политически консултации „Кеймбридж аналитика“, предаде Ройтерс. Предишната оценка за числото засегнати потребители беше около 50 милиона.

Андрей Георгиев
от Андрей Георгиев
21:57, 04.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
фейсбук данните млн потребители били достъпни кеймбридж аналитика

Главният технически директор на компанията Майк Шрайпфер сподели цифрата в блог на компанията, където говори за това какви стъпки ще бъдат предприети, за да се защитят личните данни на потребителите на социалната мрежа.

Повечето от тези 87 милиона потребители са били базирани в САЩ, допълва Ройтерс.

Мерките, които са очертани от техническия директор на калифорнийската компания, целят да се ограничи предоставянето на потребителски данни на трети страни, както и събирането им и контрола, който самите потребители имат върху тях.

;

Най-голямата социална мрежа в света е под сериозен натиск от инвеститори, рекламодатели и потребители, след като беше въвлечена в скандал около президентските избори в САЩ и компанията за политически консултации „Кеймбридж Аналитика“.

Фейсбук ще има вероятно нужна от „няколко години“, за да разреши проблемите, разкрити от скандала за пропуските на социалната мрежа при защита на личните данни на потребителите ѝ, свързан с аналитичната компания Кембридж Аналитика, заяви създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг в интервю по-рано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелецът в централата на „Ютюб“ била недоволна от монетиризането на видеата ѝ
Стрелецът в централата на „Ютюб“ била недоволна от монетиризането на видеата ѝ
Русия поиска среща на Съвета по сигурност на ООН заради случая „Скрипал“
Русия поиска среща на Съвета по сигурност на ООН заради случая „Скрипал“