НОВИНИ

Филм на Вендерс за папа Франциск откри Европейското кино за учащи

С последния филм на Вим Вендерс за папа Франциск беше открит пролетния семестър на Европейското кино за учащи. Програмата е част от "София филм фест", а партньор е Столична община.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
23:01, 08.04.2019
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Целта на програмата е да провокира дискусия сред младите като представи водещи заглавия от европейския киноафиш.

Стефан Прохоров, режисьор: След като гледа филма всеки един от нашите зрители има едно дори по-голяма възможност, а именно да дискутира своя филм със своите връстници и с някоя от много специалните личности, които ние каним за тези дискусии.

Европейското кино за учащи продължава до 17 юни и включва още осем заглавия. София беше избрана за град на киното на ЮНЕСКО.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ние подкрепяме всички фестивали в София, вече подкрепяме пет фестивала включително и инициативата Европейско кино за учащи в рамките на тазгодишното издание на "София филм фест". По-малко от два месеца преди пристигането на папа Франциск в София, нашите млади хора ще имат възможност да видят този филм.

Началото днес постави самият Вим Вендерс, който представи чрез видеобръщение своя филм за Франциск - първият папа от Америка.

Вим Вендерс, режисьор: Аз имах невероятната привилегия да направя филм не за папа Франциск, а с него. Срещнах се с него четири пъти, всеки път за цяла сутрин и говорихме за всичко в продължение на осем часа. И знам, че това може да бъде голям опит за вас и съм щастлив че ще прекарате следващите 90 минути в присъствието на папа Франциск.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима американски войници бяха убити от кола бомба в Афганистан
Трима американски войници бяха убити от кола бомба в Афганистан
Единственото работещо летище в Триполи беше затворено
Единственото работещо летище в Триполи беше затворено