НОВИНИ

Финансови спорове около несъстоялия се ремонт на тунел "Ечемишка"

Дружеството „Трансстрой –Бургас“ АД обжалва пред Апелативния съд решението на Бургаския окръжен съд от август 2016 г. С него "Трансстрой" беше осъден да върне аванса от 2 367 000 лв. поради несъстоялия се ремонт на тунел "Ечемишка". Греда от старо осветително тяло падна върху автомобил в тунела и уби жена, в преминаващ автомобил.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:18, 23.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Адвокатът на АПИ Георги Амуджиев заяви пред журналисти, че в обществената поръчка тогава е участвало не „Трансстрой – Бургас”, а друго дружество – „Техно стил” и това е заобикаляне на правилата.

Георги Амуджиев- адвокат на АПИ
Не са имали право да получат парите, защото не са участници в обществената поръчка. Те нямат право да
превъзлагат никаква част от работата никому.

Процедурата за обществената поръчка е била открита през 2005 година, а през 2007 АПИ превежда 2 млн. и 400 хил. лева на "Трансстрой". Адвокатът на бургаската фирма Евгений Мосинов, заяви, че дружеството е изразходвало малко над 1 млн. лева за изготвянето на проект за реконструкцията и закупуването на част от необходимите материали, но от АПИ не са предприели необходимите стъпки за започването на реални ремонтни дейности.

Евгени Мосинов-адвокат на "Трансстрой"
До 1 млн. и 100 хил.лв. са закупувани материали, които са складирани в база "Горубляне" на АПИ, предадени са с приемно-предавателни протоколи.
Георги Амуджиев-адвокат на АПИ
От къде познаха какви материали трябва да купят, като към този момент нямат одобрен работен, технически или друг проект подлежащ на изпълнение.

Апелативният съд прецени, че в хода по делото има събрани достатъчно доказателства и ще се произнесе в законния срок дали ще потвърди решението за връщането на парите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ: Няма данни за пренос на йод-131 на територията на България
МЗ: Няма данни за пренос на йод-131 на територията на България
Скандали в съдебната зала на делото срещу Ценко Чоков
Скандали в съдебната зала на делото срещу Ценко Чоков