НОВИНИ

ЕС ще изготви черен списък на данъчните убежища

До декември Европейският съюз ще създаде черен списък на данъчните убежища, които не си сътрудничат със съюза, обяви заместник-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис след заседание на финансовите министри в Брюксел.

Александър Марков
от Александър Марков
16:45, 07.11.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света

По думите му, случаят "Парадайз пейпърс" и изтичането на хиляди документи за избягване на данъчно облагане от богати и известни личности може да даде тласък на финансовите министри по-бързо да разгледат подобни мерки. Домбровскис напомни за предложението на Комисията мултинационални корпорации с повече от 750 милиона евро приходи да обявяват публично откъде идват те и в коя държава на Евросъюза плащат данъци.

Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейската комисия: Скорошно проучване показа съществената роля, които финансовите посредници и консултанти имат в избягването на данъчни плащания в глобален мащаб. Европейското законодателство може да бъде заобиколено чрез много добре измислени схеми, като например избягване плащането на ДДС. Затова е важно националните власти да получават информация за потенциално агресивни схеми за избягване на данъчни плащания, преди тези схеми да влязат в действие.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици и адвокати за по-чиста Варна
Ученици и адвокати за по-чиста Варна
70 са вече жертвите на тайфуна във Виетнам
70 са вече жертвите на тайфуна във Виетнам