НОВИНИ

Финландската полиция е идентифицирала нападателя с нож

Финландската полиция съобщи, че е идентифицирала нападателя с нож, признал миналата седмица, че е убил две жени в град Турку. Това е мароканец, роден през 1994 г., представил се с фалшиво име при пристигането си в страната през 2016 г., предадоха Франс прес и Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:59, 27.08.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
финландската полиция идентифицирала нападателя нож

Първоначално властите казаха, че заподозреният се нарича Абдул Рахман Мешках, че е на 18 години и е кандидат за убежище от Мароко. Сега вече истинската му самоличност е потвърдена, посочи инспектор Криста Гранрот от Националното бюро за разследване пред Ройтерс. Полицията обаче не оповести истинското име и възрастта на нападателя.

Още осем души бяха ранени при нападението с нож на 18 август в югозападния крайбрежен град Турку. Това е първото разследване във Финландия за атака, свързана с тероризъм.

Заподозреният, който се намира в ареста, заяви пред съда, че е отговорен за атентата, но отрече, че мотивите му са терористични. От пристигането си във Финландия през 2016 г. той живял в център за настаняване на бежанци в Турку и преди нападението получил отказ на молбата си за убежище.

Общо седем души бяха арестувани във връзка с това нападение, сред които и нападателят, който беше ранен от полицията малко след атаката. Трима от задържаните вече бяха освободени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите, румънците, поляците, гърците ходят най-рядко на театър, опера и балет
Българите, румънците, поляците, гърците ходят най-рядко на театър, опера и балет
Шестима ранени при взрив на военен склад в Азербайджан
Шестима ранени при взрив на военен склад в Азербайджан