НОВИНИ

Фирма остави недовършен ремонта на училищен физкултурен салон

Фирма за ремонт започна и остави недовършен ремонта на физкултурния салон на Средно училище "Максим Горки" в Стара Загора. Така учениците на едно от най-елитните училища в града играят физическо възпитание в класните стаи. Пловдивска фирма спечелила обществената поръчка за ремонта на салона на Руската гимназия, но без причина е напуснала обекта. От Общината са предприели спешни мерки, за да може реконстрикцията все пак да бъде довършена.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
09:06, 21.01.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Дългоочакваният цялостен ремонт на физкултурния салон на училище „Максим Горки" в Стара Загора започна през месец октомври и трябваше да приключи до средата на месец декември миналата година. Фирмата от Пловдив, обаче спечелила обществена поръчка за ремонта на база най-ниска цена изчезна месец след започването му и изостави обекта на произвола на съдбата.

Мариана Пенчева - директор: Започна ремонта,така,както беше планиран от Общината,както беше обявена и спечелена обществената поръчка, не започна във времето в което трябваше да започне, но започна и изведнъж спря. Работниците бяха в непрекъснато текучество, те работиха по няколко дни, не получаваха възнаграждения, както нямаха и материали, с които да работят, защото им се носиха на парче и сега вече е това, което виждате.

Заради неприключените ремонтни работи учениците са принудени да водят часовете си по физкултура на двора, въпреки студеното време или в класните стаи. Салона в момента е работна площадка, на която има скеле, материали, строителни отпадъци и недовършена работа.

Дарин Радулов - учител по физическо възпитание: За 27 години стаж, за първи път ми се случва да карам часове в класна стая и все още от септември месец не мога да се наглася, а да не говорим за учениците, които всеки ден ми задават един и същи въпрос - кога ще бъде готов физкултурният салон и аз нямам отговор.

Заради създалата се ситуация Община Стара Загора ще продължи ремонта със собствени средства.Тя започна процедура по едностранно прекратяване на договора с фирмата-изпълнител -"Енергоремонт" ЕООД - Пловдив. Дружеството не бе открито за коментар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничения за употребата на пластмаса на европейския пазар
Ограничения за употребата на пластмаса на европейския пазар
На работа, но само по документи
На работа, но само по документи