НОВИНИ

Над 25 000 военни се включиха в учението "Сейбър Гардиън 2017"

Най-голямото учение в Черноморския регион "Saber Guardian 2017" официално приключва днес в учебния полигон в Ново село. Това е учение, което се планира от 9 месеца, в което участват 25 хиляди войници от страни-членки и партньори на НАТО. В България се проведоха 7 учения.

bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 20.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
флотилен адмирал Димитър Йорданов, началник на Щаба на съвместното командване на силите: Това учение беше планирано много отдавна, проведоха се много различни учения и тренировки и днес ще видим резултата от тези тренировки. До тук впечатленията са изключително положителни. Тъй като това е главното място, по заложения сценарий ще видим отбрана на многонационална дивизия, съставена от различни структури и държави. Ще видим използване на всички видове и родове от войски - пехота и бронирани машини, танкове, авиации. Това е мястото, където тези структури провеждаха обучение. Искаме да покажем в този ден върхът на тяхната подготовка.

адмирал Йорданов каза, че предизвикателствата са много, а едно от посланията на това учение е съвместна подготовка за колективна защита.

флотилен адмирал Димитър Йорданов, началник на Щаба на съвместното командване на силите: Това, което наблюдаваме, е абсолютен професионализъм. Ние печелим овациите от нашите съюзници по време на всички епизоди на подготовката. Няма как да не изпитваме гордост от представянето на нашите участници. Показва се висок дух и продължаваме в изпълнение на задачите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледат на второ четене ограниченията за плащане в брой
Гледат на второ четене ограниченията за плащане в брой
Студ скова Бразилия тази седмица
Студ скова Бразилия тази седмица