НОВИНИ

​Фолксваген и китайска компания преговарят за съвместна работа по електромобили​

Германският автомобилен концерн Фолксваген (Volkswagen) обяви днес, че преговаря с китайската Анхуей Цзянхуай отъмъбил (Anhui Jianghuai Automobile или JAC) за създаване на съвместно дружество, което да разработва електромобили, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
14:02, 07.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
​фолксваген китайска компания преговарят съвместна работа електромобили​

Фолксваген уточни днес, че двете компании вчера са подписали меморандум за разбирателство, за да оценят възможността да обединят сили в производството на коли с нулеви въглеродни емисии. Фолксваген прави нова стъпка в сектора на електромобилите, посочвайки, че ще представи 30 нови модела през идните 10 години.

Новият акцент върху щадящите околната среда коли е поставен, след като репутацията на германския концерн пострада от скандала с подправените данни за отделяните вредни газове при дизеловите автомобили. Засега електромобилите нямат голям дял на световния автомобилен пазар. Компаниите обаче работят по тях с надеждата разстоянието, което може да се измине с едно зареждане на акумулаторните батерии, да се увеличи и да покрият по-строгите изисквания за отделяните вредни газове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил с газови бутилки беше открит до катедралата Нотр Дам в Париж
Автомобил с газови бутилки беше открит до катедралата "Нотр Дам" в Париж
Близо 100 миньори блокираха пътя от Бургас към курорта Слънчев бряг
Близо 100 миньори блокираха пътя от Бургас към курорта "Слънчев бряг"