НОВИНИ

Фондация "Димитър Цонев" ще отличава перспективни журналисти

Фондация в памет на нашия колега Димитър Цонев ще отличава перспективни журналисти. Организацията беше учредена снощи, когато той трябваше да навърши 57 години. Сред учредителите на фондация "Димитър Цонев" са неговите деца - Димитър и Десислава, Вяра Анкова, Елена Йончева, Уляна Пръмова, Цветанка Ризова, Венелина Гочева, Христо Мутафчиев.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
07:43, 31.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Минута мълчание в памет на Димитър Цонев. Така започна пресконференцията, на която бе обявено учредяването на фондацията, носеща името му. Да подкрепя качествената журналистика е основната идея на инициативата. Наградата ще бъде годишна и ще се дава на перспективни журналисти.

Десислава Цонева: Да подобри качеството на журналистиката в България, на обективната журналистика, истинската журналистика, истинната журналистика даже. Това, което баща ми правеше цял живот.

Предстои да бъде определено журито и критериите, на които трябва да отговарят журналистическите материали. Първите номинации ще бъдат обявени на 8 ноември следващата година.

Димитър Цонев: Смятаме да организираме и конкурси за журналистически материали по теми, които са интересни на българското общестов и освен това възнамеряваме да организираме и безплатни лекции в сътрудничество с журналистическите факултети.

Фондацията вече има банкова сметка, на която се набират дарения за дейността й. За да има пълна прозрачност за това как се изразходват средствата, на сайта на фондацията ще бъдат публикувани всички дарения и за какво точно са използвани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почистете реките, идва есента!
Почистете реките, идва есента!
Представят новите автобуси на столичния градски транспорт
Представят новите автобуси на столичния градски транспорт