НОВИНИ

Форум за сътрудничество с Международната полицейска асоциация стартира в Пловдив

Най-ефективните начини за опазване на културното наследство и сътрудничество между звената на Международната полицейска асоциация бяха обсъдени на четвъртата среща на страните от Балканско-Адриатическия регион. За тридневния форум в Пловдив пристигнаха делегати на 11 държави.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
22:49, 31.08.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

През годините са изградени много добри взаимоотношения между българската полиция, Международната полицейска асоциация (IPA) и специалното поделение на Израел. Това подчерта в речта си Гал Шарон вицепрезидент на асоциацията. Тя наблегна на привличането на млади хора в структурите на правоохранителните органи.

Гал Шарон - вицепрезидент на Международната полицейска асоциация: Българският отдел беше домакин на миналогодишния световен конгрес, който се проведе с голям успех. Днес ще обсъждаме различни организационни въпроси, както и подбора на млади полицаи за нашата организация, както знаете ние сме най-голямата такава организация с повече от 400 000 членове в 68 държави=

Благодарение на добрата комуникация между различните институции българската полиция постига все по-добри резултати при разкриването на престъпления, свързани с движимите ценности от исторически характер съобщи директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Атанас Илков - директор на ОД на МВР Пловдив: Много са мероприятията, които биха имали значение за опазването на нашето културно наследство, но най-важните са охраната и недопускане на иманярските набези и оперативно-издирвателната дейност, която пък от своя страна води до разкриване на извършителите на тези изключително, аз бих ги нарекъл нагли, престъпления.

Участниците в тридневния форум посетиха и базата на Специализираните полицейски сили в Пловдив, където видяха различни техники на полицейско задържане на лица, задържане в автомобил и други похвати, свързани с охрана на обществения ред и гарантиране на сигурността на гражданите в България.

Утре делегатите ще разгледат и най-популярните забележителности в Пловдив и региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургаската библиотека Пейо Яворов получи всички произведения на Димитър Талев
Бургаската библиотека "Пейо Яворов" получи всички произведения на Димитър Талев
В Бургас предупредиха за опасност от разпространение на западнонилска треска
В Бургас предупредиха за опасност от разпространение на западнонилска треска