COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Франция инвестира 15 млн. евро в професионалната интеграция на бежанците

Френските власти съобщиха днес, че ще осигурят 15 милиона евро за улесняване на професионалната интеграция на бежанците, които често се затрудняват да намерят работа в приемната страна, предаде Франс прес.

от БТА
17:11, 01.10.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
франция инвестира млн евро професионалната интеграция бежанците

Програмата е предназначена за 4000 до 5000 бежанци и започва от 2019 г., а през следващите години ще се разширява, каза министърът на труда Мюриел Пенико.

"Някои бежанци имат квалификация, но идват от страни, дипломите от които тук не се признават, или изискват допълнително обучение", подчерта министърът на труда.

Освен това над 39% от бежанците, пристигащи във Франция, нямат професионална квалификация. Тези хора, преживели война и гонения, обаче имат кураж и желание да се учат и са с професионални умения, които са силно търсени, а няма много кандидати, така че от съчетаването на търсене и предлагане може да спечелят всички, допълни Пенико.

През 2017 г. Франция е дала убежище на 43 000 души.

"Малцина знаят, че тук бежанците имат право да работят", изтъкна Жудит Акиен, генерален директор на организацията, която има за цел да улесни интегрирането на бежанците и им съдейства да си намерят работа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Съдът решава мярката на задържания с 40 кг кокаин в Студентски град
Съдът решава мярката на задържания с 40 кг кокаин в Студентски град
Подземните тайни на Москва
Подземните тайни на Москва