НОВИНИ

Франция прикани САЩ да изпратят положително послание на търговските си партньори

Франция прикани САЩ да изпратят положително послание на европейските си съюзници и партньорите си в Г-7, и то незабавно, за да се избегне търговска война, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:44, 02.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
франция прикани сащ изпратят положително послание търговските партньори

„Искам ясно да кажа, че от американската администрация зависи да вземе правилните решения, за да успокои ситуацията и да облекчи трудностите. Какво ще стане следващата седмица ще зависи от решението, което администрацията е готова да вземе в близките дни и часове, не говоря за близките седмици“, заяви френският финансов министър Брюно Льо Мер след завършването на срещата на финансовите министри от Г-7 в Канада по повод решението на САЩ в четвъртък да наложат мита на вносната стомана и алуминий от ЕС, Канада и Мексико.

;

Срещата на върха на финансовите министри от Групата на Седемте приключи днес с „разочарование и единодушно безпокойство“ заради решението на САЩ да засилят търговската си офанзива над своите търговски партньори и съюзници, заяви канадският финансов министър Бил Морно.

„Финансовите министри и гуверньорите на централни банки поискаха от финансовия министър на САЩ Стивън Мнучин да предаде (в Белия дом) тяхното разочарование и единодушно безпокойство“, заяви Морно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скелет на динозавър на търг в Париж
Скелет на динозавър на търг в Париж
Ангела Меркел е против опрощаването на дълга на Италия
Ангела Меркел е против опрощаването на дълга на Италия