НОВИНИ

Франция след изборите

Френската крайна десница, която взе убедителна преднина на първия тур на регионалните избори, не спечели нито един регион на провелия се вчера втори тур. Но изборният резултат на крайнодесния Национален фронт на регионалните избори трябва да бъде предупреждение към всички политици от традиционните партии, заяви бившият френски президент Никола Саркози. Повече за резултатите от Париж разказва кореспондентът на БНР Юлия Талева.

bnt avatar logo
от БНТ
15:53, 14.12.2015
Чете се за: 00:24 мин.
По света
Марин льо Пен, лидер на Националния фронт: Основното разделение вече не е между ляво и дясно, а между глобалисти и патриоти. Глобалистите, които искат Франция да се претопи в световната магма и патриотите, които вярват, че националното пространство е най-защитеното място за французите, тоест за всеки един от вас.Това разделение ще бъде основната политическа игра, основният политически избор по време на президентските избори. Всеки един от Вас ще бъде призован да направи своя политически избор и това ще бъде от важно значение за нашата държава.
Манюел Валс, премиер на Франция: Няма място за успокоение, нито пък за триумф или пък за победоносни речи. Заплахата от крайната десница не е отминала, съвсем не.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буря остави хиляди домакинства без ток в Полша
Буря остави хиляди домакинства без ток в Полша
Новите винетки в продажба от утре
Новите винетки в продажба от утре