НОВИНИ

Франция ускорява депортирането на нелегални имигранти

Френските власти са извели принудително от страната с 29% незаконно влезли в страната повече, отколкото преди година. Това съобщи за радио „Франс ентер“ вътрешния министър Жерар Колон= Той подчерта, че това е свързано със стремежа на властите в страната все по-строго да филтрират потока на търсещите убежище и да гонят от страната все повече имигранти, чиито искания не съответстват на критериите.

bnt avatar logo
от / БГНЕС
21:29, 11.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
франция ускорява депортирането нелегални имигранти

Вътрешния министър на Франция специално отбеляза, че притокът на нови имигранти в страната би трябвало рано или късно да бъде спрян, тъй като в противен случай системата няма да може да се справи с приемането им.

Според министъра Франция изразходва 4 милиарда евро годишно за поддържане на съответната инфраструктура.

„Само за Париж системата за спешно настаняване поглъща 930 милиона евро – очевидно е, че в някакъв момент ние няма да можем повече да увеличаваме по експоненциална крива възможностите на системата за приемане на всички, както би им се искало на някои“, отбеляза още Колон.

Говорейки за необходимостта да се отсяват неудовлетворителните искания, той посочи, че въпреки исканията на най-либерално настроените групи в обществото, държавата е принудена да направи ясен избор между предоставянето на убежище на „тези, които действително се нуждаят от него и икономическите имигранти“.

„Да, ние сме длъжни да правим това, защото в някакъв момент ние няма да можем да осигурим бъдеще на всички наред“, призна френският вътрешен министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 града в света, които могат да се окажат без вода
11 града в света, които могат да се окажат без вода
На 86-годишна възраст почина българската режисьорка Ирина Акташева
На 86-годишна възраст почина българската режисьорка Ирина Акташева