НОВИНИ

Френски доброволци дариха материали и пособия на детски градини в община Карлово

Френски доброволци дариха 6 тона канцеларски и спортни материали, ученически пособия и оборудване на детските градини в община Карлово.

bnt avatar logo
от БНТ
23:07, 09.08.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Те пристигнаха в града с 60 рали автомобила, като пропътуваха 20 страни, за да зарадват децата на Карлово. Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци, а в Карлово пристигнаха по покана на Младежкия информационен център в града. Те бяха посрещнати на местния стадион "Васил Левски" с български знамена, спортни игри и занимания за децата.

Бенджъмин Лейден - един от организаторите на „Еurop'Raid 2019": Инициативата има две цели. Първата е доброволците да опознаят Централна и Източна Европа, тъй като те не познават историческите обекти и затова искат да запознаят френските младежи, а втората е да се направи дарение.
Цветелина Захарлиева - ръководител на Младежкия информационен център в Карлово: Това е един голям пример, който надявам се нашите младежи доброволци да им послужи като пример и също да се включат. Ако има младежи и българи, които учат във Франция и искат да се включат, също могат да го направят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов заминава на посещение в Туркменистан
Бойко Борисов заминава на посещение в Туркменистан
​Миноносец Портър акостира във Варна​
​Миноносец "Портър" акостира във Варна​