НОВИНИ

Чуждестранни издания коментират визитата на Макрон

Подкрепата за френската инициатива за промяна в директивата за командироване на работници е в центъра на вниманието на френските медии. Вижте коя е и промяната в поведението на френския президент, която беше забелязана от френските медии по време на посещението на Макрон у нас.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 25.08.2017
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Френският президент публикува туит на български език. В него се казва :"От 10 години не е идвал президент. Много е. Желанието ни е връзката ни да стане по-жива". В България Макрон подчерта, че не иска разделение между страни в Европейския съюз, пише изданието "Льо Паризиен". Той предприе миниобиколка, за да събере подкрепа за промяна в директивата за командироване на работна ръка. Държавният глава на Франция получи съгласието на Словакия и Чехия. Румъния смята, че правилата трябва да се подобрят, но не изрази ясно съгласие с френската инициатива, обобщават френските медии. "Отбелязва, се че идеята вече има подкрепата на Германия", "Йоханис - Макрон, договорки с резерви", обобщава румънският печат.

Десният "Фигаро" отбелязва и една промяна в поведението на президента спрямо журналистите. Макрон, който дава изключително малко интервюта, е поканил на частен разговор представителите на медии в президентския самолет. Пред тях е споделил намерението си да се обръща към нацията един-два пъти месечно. Пред френската общност в Румъния държавният глава е дискутирал положението във Франция, въпреки че на 15 май в Берлин заявил друго - да не обсъжда френската политика при посещение в чужбина, коментират още френски медии.

ТАСС коментира проявеното в България отрицателно отношение на Макрон към позицията на Полша, която не желае реформи в директивата и която, според Макрон, върви против общоевропейските интереси. "Вашингтон пост" отбелязва, че и Румъния и България искат да влязат в шенгенското пространство и че командированите работници в по-голямата си част са в строителството и в услугите за възрастни хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масивно злато - древноримска огърлица откриха в Хераклея Синтика край Петрич
Масивно злато - древноримска огърлица откриха в Хераклея Синтика край Петрич
Предвиждат мерки, които да решат проблема със замърсения въздух в Благоевград
Предвиждат мерки, които да решат проблема със замърсения въздух в Благоевград