COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Футболна врата уби дете

12-годишно дете от тетевенското село Градежница уби себе си, като събори стара футболна врата на игрище в центъра на селото. Според кмета стадионът е неизползваем от две години. Днес в селото е ден на траур.

от Зорница Илиева
20:10, 04.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В събота вечерта 12-годишният Асен и неговите приятели се събрали на запустелият стадион за да играят футбол. Децата сами опитали да изправят една от старите врати. В този момент обаче я изпуснали върху приятелят си, а ударът бил фатален.

Вежна Момчилова - майка на загиналия Асен: Той рита в училищния двор, а това е стадион. Той е запустял, там има врати големи, които не трябва да бъдат там. То нито е оградено, нито тези врати са изнесени.

Стадионът функционирал до преди две години, а по думите на кмета, в момента никой не го посещава. На мястото обаче, няма заграждения и достъпът до него е свободен.

Свилен Чернев - кмет на село Градежница: През светлата част на деня нито деца, нито възрастни има, там не се спортува. Достъпът е във връзка със започване на реализация на проекта и мрежите, той беше ограден. Имаше порта, даже имаше табелка "Забранено влизането", но табелките и 20 да слагаш могат да се махнат

Родителите и жителите на селото обаче са категорични, че трагедията е можело да бъде избегната, ако опасните съоръжения са били премахнати и на мястото е имало предупредителни табели. Хората твърдят още, че стадионът е опасен, но въпреки това всяка вечер там са играели деца.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха мъртъв делфин на автобусна спирка във Варна
Откриха мъртъв делфин на автобусна спирка във Варна
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"