НОВИНИ

Футболният месец на порчето Аппа в БНТ

Горещо футболно лято изживяхме с най-добрите 24 отбора на Стария континент. Точка ще бъде сложена утре-големият финал е между домакинът Франция и Португалия. През този месец обаче, ние, а и вие- футболните запалянковци, си имахме друг познавач-малкото порче Аппа. Утре ще бъде и последната му прогноза-на живо в ефира на БНТ, тогава ще направим и равносметката- колко мача успя да познае и колко не. Така или иначе обаче безспорно е едно- Аппа почти винаги беше на страната на аутсайдера.

bnt avatar logo
от Христина Христова-Любомирова
10:43, 09.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Необикновено телевизионно лято изживя в ефира на БНТ порчето Аппа. Камерите го харесаха и той хареса камерите. Гостува и в новините.

Основната му задача обаче беше да предсказва изходът на някои от най-заплетените мачове на това европейско. И се справи повече от добре! Още с първата си прогноза на живо посочи победителя.

Унгария- Австрия 2-0

В повечето случаи Аппа заставаше на страната на сочения за аутсайдер в двубоя. И често познаваше- на пук на букмейкъри и футболни специалисти.

Украйна- Северна Ирландия 0-2

Чехия- Турция 0-2

Уелс- Белгия 3-1

Е, понякога логиката побеждаваше желанието на Аппа - по-слабият да победи.

Белгия- Ирландия 3-0

Друг път - с завидна компетентност посочваше Х.

Англия- Словакия 0-0

Продължи с нетрадиционните си прогнози и във фазата на елиминациите. А утре за последен път ще изпитаме интуицията му- Франция или Португалия ще е новият европейски шампион. Независимо от изхода на мача обаче, едно е сигурно- Аппа влезе в телевизионната история на България- като първото животинче, което предсказваше резултати на живо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юбилеен фестивал на хора с увреждания в Перник
Юбилеен фестивал на хора с увреждания в Перник
Започна петия сезон на Пътуващото лятно кино на БНТ
Започна петия сезон на Пътуващото лятно кино на БНТ