НОВИНИ

Гала вечеря и протести в първия ден от визитата на Тръмп във Великобритания

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания присъстваха на гала вечеря в тяхна чест в двореца Бленъм. Първият ден от визитата на Тръмп във Великобритания бе белязан и от протести.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:26, 13.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Тръмп, облечен в смокинг и Мелания - в жълта вечерна рокля, бяха посрещнати от британския премиер Тереза Мей и съпруга й Филип. На церемонията по посрещането звучеше музиката на голям британски военен оркестър.

Посещението на Тръмп в двореца Бленъм бе съпътствано от протести. Протестиращи се наредиха покрай пътя, водещ към двореца, но пристигането на Тръмп там с хеликоптер не му даде възможност да ги види. Обвинения в расизъм и критики за политиката му спрямо мигрантите към Тръмп, но и притеснения за евентуално настъпление на американски фармацевтични компании във Великобритания след Брекзит - това бе част от недоволството на гражданите.


;

Според анализатори по време на вечерята, цитирайки Уинстън Чърчил, британският премиер Тереза Мей е подала решаваща топка на Тръмп за търговско споразумение между двете страни след Брекзит. В интервю за британския в. "Сън" президентът на САЩ посочва, че проектът на британския премиер да запази тесни икономически отношения с ЕС след Брекзит "ще убие вероятно" възможността за сключване на споразумение за свободна търговия със САЩ.

На вечерята в двореца присъстваха министри и около 100 ръководители на водещи компании.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взрив в химическо предприятие в Кайро
Взрив в химическо предприятие в Кайро
Премиерът Борисов ще отчете резултатите от европредседателството пред парламента
Премиерът Борисов ще отчете резултатите от европредседателството пред парламента