НОВИНИ

Галя Рошелова е учител на годината

При рекорден брой номинации - 352-ма учители се бориха за отличието на фондация "Кузманов" за "Учител на годината" 2016. БНТ е медиен партньор на инициативата. Голямата награда отиде при дългогодишната учителка по български език и литература от Свищов Галя Рошелова.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
19:43, 25.05.2016
9705
Чете се за: 00:32 мин.
Още

На награждаването днес дойдоха учители от цялата страна. Номинации тази година, освен учители, можеха да правят ученици и родители, независимо от териториалната или синдикална принадлежност на учителя. Наградата на родителите отиде при младата детска учителка от Варна Стамена Христова. Учениците дадоха своите гласове за Венета Кичукова, учител в селскостопанската гимназия в Първомай, а учителите номинираха за победител Ели Манова от училище "Ерих Кестнер" в столицата. След номинация на директора на СОУ "Николай Катранов" в Свищов за цялостен принос в сферата на образованието голямата награда получи Галя Рошелова.

Галя Рошелова, учител по български език и литература, СОУ "Николай Катранов", Свищов: "Щастлива съм, радвам се, че съм избрала тази професия, че над 30 години съм отдала на децата на България. България има нужда от млади учители, колкото и да не е призната професията учител, ако те усещат, че това е тяхното призвание нека смело да тръгнат по този път".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Ветово в очакване на решение
Община Ветово в очакване на решение
Тутраканци поддържат болницата си с дарения
Тутраканци поддържат болницата си с дарения