COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Газпром е получил от Турция първите разрешителни за "Турски поток"

Руският газов гигант Газпром е получил по дипломатически канали първите разрешителни от турските власти за изпълнението на "Турски поток", след като тази година бе решено проектът за газопровод да бъде възобновен, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на руската компания.

от БТА
20:02, 07.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
газпром получил турция първите разрешителни турски поток

След разговори между ръководителя на Газпром Алексей Милер и турския министър на енергетиката и природните ресурси Берат Албайрак в Истанбул миналата седмица бе постигнато споразумение за бързо приключване на необходимите подготвителни процедури за начало на изпълнението на проекта.

Започването на издаване на разрешителни е положителна новина за Газпром, посочи Милер, цитиран в съобщението. По думите му тази стъпка на Турция отразява заинтересоваността на турското правителство от проекта "Турски поток" и свидетелства за преминаване към практическата му реализация.

След като Русия се отказа от осъществяването на проекта "Южен поток" заради изискванията на ЕС газопроводът да отговаря на т. нар. трети енергиен пакет, беше решено да се строи "Турски поток". Впоследствие преговорите по проекта бяха спрени, включително и заради кризата в отношенията с Турция.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Няма информация за задържани при акцията на ДАНС и прокуратурата в РИОСВ-Пловдив
Няма информация за задържани при акцията на ДАНС и прокуратурата в РИОСВ-Пловдив
Зелена светлина: Зеленчукови градини по покривите на Париж
Зелена светлина: Зеленчукови градини по покривите на Париж