COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

ГДБОП спря сайтове за търговия с фалшиви стоки

Разпространението на фалшивите стоки чрез интернет сайтовете е ставало успоредно и с продажби чрез магазини и фирми на територията на курортен комплекс Слънчев бряг.

от БНТ
16:00, 13.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
гдбоп спря сайтове търговия фалшиви стоки

На 9 август антимафиоти от специализирания отдел „Киберпрестъпност" при ГД „Борба с организираната престъпност", съвместно със свои колеги от Бургас, преустановиха функционирането на интернет сайтовете www.chantichki.com и www.chantichki.bg.

Чрез тях е извършвана инкриминирана по чл. 172б от НК дейност - осъществяване на търговска дейност на територията на страната на стоки, обект на изключително право на защитени търговски марки.

Изяснено е, че разпространението на фалшивите стоки чрез интернет сайтовете е ставало успоредно и с продажби чрез магазини и фирми на територията на к.к. Слънчев бряг.

При процесуално-следствените действия от търговските обекти и от частни адреси е иззето голямо количество стоки, за които няма сключен договор с притежателите на изключителното търговско право на защитените марки. Конфискувани са над 600 артикула, носещи отличителните белези на световни търговски марки.

Действията на ГДБОП са резултат от прилагането на стратегията за противодействия на престъпленията, свързани с нарушаване правата на интелектуална собственост, авторско право и сродни права.

В резултат през май 2018 г. България беше извадена от т.нар. „черен списък - 301" за защита на интелектуалната собственост на Търговския департамент на САЩ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​МВР е установило над 6000 нарушения на скоростта по пътищата през почивните дни
​МВР е установило над 6000 нарушения на скоростта по пътищата през почивните дни
Корабостроители от Холандия: Увеличава се търсенето на супер луксозни яхти
Корабостроители от Холандия: Увеличава се търсенето на супер луксозни яхти