НОВИНИ

Ген. Атанас Атанасов: Политическата криза ще доведе до забавяне на икономиката

В студиото на "Още от деня" депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов заяви, че ситуацията с бюджета е много сложна и дори самия той се колебае как да гласува. Бюджетната процедура е доста особена и това е единствения закон, който се внася от правителството. Но след гласуването му на първо четене, само депутатите могат да правят предложения по него и ако те бъдат приети, може да се отиде в неблагоприятна посока, обясни Атанасов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 17.11.2016
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Генерал Атанасов даде пример, че дефицитът може да скочи в един момент драстично, ако се приемат всякакви популистични обещания. "Не знам всъщност кое е по-доброто - дали да се приеме този бюджет или да не се приеме", каза още Атанасов.

;
Атанас Атанасов - депутат от РБ /ДСБ/: Може би е разумно на първо четене да се приеме този бюджет, но след това как ще се удържат предизборните страсти от различните представители на политическите сили, когато започнат да се правят някакви бомбастични предложния. Това ми е притеснението.
;

Отиваме на предсрочни избори и нека суверена да каже как ще се управлява страната, каза Атанас Атанасов. Очевидно е, че премиерът Борисов изгуби обществено доверие. По отношение на политическата криза, това е забавяне на развитието, особено на икономиката, това ще предизвика някакви проблеми и при бизнеса.

Атанас Атанасов - депутат от РБ /ДСБ/: Ако някой вземе третия мандат, ще го направи само с цел да си прави ПР. Не може да бъде събрано за съжаление монолитно мнозинство в този парламент за ново правителство. Това е очевидно и не е необходимо да измъчваме хората с определени експерименти. Хората искат промяна на статуквото и промяна на изборните правила и сега започна да се говори, че няма време как това да се случи.

Атанасов изрази скептицизъм, че при едни бързи избори през февруари или март, може да се промени сериозно избирателната система. По думите му, много хора от дясно са на мнение, че и сега има добра възможност с много малки промени в Изборния кодекс да имаме много по-добра мажоритарна система. Ако преференцията, която съществува и бъде премахнат прага, тогава хората ще могат да избират личности.

Вижте целия разговор с ген. Атанас Атанасов в "Още от деня"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правдолюб Иванов – между световните и личните страхове
Правдолюб Иванов – между световните и личните страхове
Столичният кв. Младост отново протестира заради строеж
Столичният кв. "Младост" отново протестира заради строеж