НОВИНИ

Гл. комисар Николай Николов: Няма бедстващи хора след обилните валежи

В момента няма бедстващи хора, няма загинали и няма пострадали след обилните дъждове в страната. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" главен комисар Николай Николов. Той обясни, че бедственото положение в община Смолян е обявено превантивно, за да бъдат мобилизирани абсолютно всички сили, притежаващи техника и жива сила, за да не се допусне бедстване на хората.

bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 03.12.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Шефът на "Пожарната безопасност и защита на населението" благодари и похвали работата на местната администрация в Смолян. Според него качеството на реакцията при бедствия се повишава.

Гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": Усещането на гражданите, че някой друг ще донесе тяхната сигурност, тяхната безопасност постепенно се измества към това, че ние сме отговорни за нашата безопасност, за нашата сигурност. Там, където не можем да отговорим, е държавата. Тази симбиоза, когато стане реална напълно, нещата ще са доста по-добри. Още веднъж поздравление за кметовете за тази организация.
;

Община Смолян е в бедствено положение от снощи. То беше обявено от кмета Николай Мелемов, след като драстично се повишиха нивата на реките Черна и Бяла. Няколко са критичните точки в града, където има опасност река Черна да излезе от коритото си. Заради проливните дъждове на много места са се образували свлачища, има откъснати села.

Николай Мелев, кмет на община Смолян: Следим всички критични точки, получава информация, имаме кризисен щаб, работим съвместно със службите на МВР, с "Пожарна безопасност". Няма нови критични точки, но има няколко откъснати села - Киселчово, Мугла, Стикъл. Опасността от преливане на река Черна в кв. Устово стои от вчера, но имаме подготовка, ако се наложи, ще реагираме моментално.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шапка и шал за нуждаещите се деца
Шапка и шал за нуждаещите се деца
Дари подарък - изпълни коледно желание на дете в нужда
Дари подарък - изпълни коледно желание на дете в нужда