НОВИНИ

Ген. Румен Радев е кандидатът за президент на БСП

Националният съвет на БСП издигна о.з. ген. Румен Радев за президент, имена за вицепрезидент още не са обсъждани. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на съвместен брифинг с ген. Радев след проведеното тайно гласуване. Тя съобщи, че ген. Радев е избран за кандидат-президент на първия тур с 99 гласа, Румен Гечев е получил 38 гласа, а Таско Ерменков - 13 гласа. Вижте прякото включване от "Позитано" 20 на Вера Александрова!

Вера Александрова
от Вера Александрова БТА
18:42, 17.08.2016
Чете се за: 01:08 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на БСП: Умея да нося отговорност и вие го знаете. Заставам зад кандидатурата на генерал Радев и гарантирам победа на тези избори.
ген. Румен Радев: Аз съм летял на всякаква авиационна техника, във всякакви сложни условия и винаги съм намирал пътя към летището. Имам ясно споразумение и уговорка. Отворен съм за всякакви предложения, но винаги преценявам по съвест и по убеждения. Съответно и към мен има условия - то е едно - да спечеля тези избори и да работя за България.
;

Ген. Румен Радев заяви, че преди да бъде номиниран за президент, е бил взел твърдо решение да напусне Българската армия. Той посочи, че към края на юли е получил изненадващо обаждане от Корнелия Нинова, в което тя го е информирала, че е номиниран от партийни структури за кандидат за президент и го попитала дали приема номинацията. Това беше страшно изненадващо, тогава обсъждах други неща, планове за моето пенсиониране, коментира ген. Радев и посочи, че е поискал време, за да отговори.

Дадох съгласие на г-жа Нинова по телефона на 2 август, след като чух изявленията в авиобаза Граф Игнатиево на министъра на отбраната и на премиера, добави доскорошният командир на Военновъздушните сили. Относно предстоящите президентски избори, ген. Румен Радев заяви, че е летял на всякаква авиационна техника при всякакви сложни условия и винаги е намирал пътя към летището. Попитан какви условия е поставил, за да приеме номинацията, ген. Румен Радев каза, че има ясно споразумение и уговорка, отворен е за всякакви предложения, но винаги преценява по съвест и по убеждение.

Съответно и към мен има условия, то е едно - да спечеля тези избори и да работя за България, добави той. Относно кандидата за вицепрезидент, той каза, че въпросът е много сериозен и предстои да изложи вижданията си пред партньорите в една по-широка коалиция.

;

БСП ще се яви на президентските избори в широка лява коалиция. Това е решил още Националният съвет на партията. На следващ пленум ще се решава как ще се казва коалицията и кои партии ще влязат в нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Горанов: Нулев дълг през 2017 г.
Владислав Горанов: Нулев дълг през 2017 г.
Eдва 15 кръводарители в болницата в Русе тази година
Eдва 15 кръводарители в болницата в Русе тази година